Direktlänk till inlägg 21 april 2007

Varning-navelskåderi pågår!

Av Persilja - 21 april 2007 10:01

Livet.

Det här som är nu.

Det är detta vi fått.

Om man bara kunde komma bort från alla jämförelser. Sluta snegla på andra. Bara ta emot vad som bjuds och vara nöjd.

Men så fort jag ser något annat blir jag sugen på omväxling.

Jag vill flytta till en söderhavsö och prova leva där under fullständig kravlöshet. Leva det verkligt lilla livet utan allt som finns i ett modernt samhälle.


Jag skulle vilja jobba med välgörenhet, packa lastbilen full och åka till ett barnhem i Ryssland och bara ge.


Jag skulle vilja bo mitt i Kina och ta del av det myllrande livet och den rasande tekniska utvecklingen.


Jag skulle vilja gå i kloster och sluta prata och bara resa inåt.


Jag skulle vilja leva som globetrotter, helt frigjord från prylar och ha allt jag äger i en ryggäsck och bara dra från plats till plats.


Det finns så mycket jag vill!!!

Jag vet att inte alla har detta i sig. En del är nöjda med sitt liv precis exakt som det är. Det tycker om att gå till sitt jobb varje morgon, träffa sina arbetskamrater, gå hem, laga middag och gå och sova, om och om igen utan att önska sig någonstans.

De kan njuta av det lilla livet.


Detta kan jag också. Ibland. Men så övermannas jag av känslan att det finns så mycket jag vill...också.

Jag får inte ihop det.


Nu är jag snart på väg till ett nytt liv på en gammal gård, där jag kan skaffa höns och tupp och kaniner och hund och trädgård och massor av plats för alla mina skapande intressen. Jag längtar mig pirrig. Det är en gammal dröm som jag äntligen uppnått.

Men likväl vet jag (eller är rädd för) att jag efter ett tag är på väg igen. Inte så att jag drar upp mina bopålar men jag spanar mot horisonten och undrar vad som finns där.


Kan man bli "nöjd", det vill säga sluta sträva?

Jag vet inte vad jag strävar efter. Jag når mål efter mål, men jagar ändå vidare. Eller jagar är väl fel ord. Mental jakt är det frågan om.


Är det jakten på lyckan?

Jag tror inte det. Jag är rätt lycklig.

Det är något annat.

Kanske nyfikenhet.

Jag har nog lärt mig att jag inte blir ett skvatt lyckligare för att jag når mina mål. Det är mer strävan dit som gör mig lycklig. Men den går inte att lura...

Jag kan inte låtsas att jag strävar.


Knepigt det här. Det verkar väl helt rubbat.

Men det är väl någon slags inre frid jag söker efter.

Fast jag tror inte att detta upphör för att jag når den inre friden...


Jag upplever inre frid. Ibland.

Kanske är det precis så här det ska vara.

Det HÄR är det där jag längtar efter!

Det jag har nu.


Eller så är det just det där med att sträva och längta bort som är hur jag är. Jag kommer nog aldrig att ändra på mig.


När jag ligger på ålderdomshemmet kommer jag nog att driva barnen och personalen vansinniga för att jag vill byta rum, eller byta hem, eller byta säng...varje dag...


Men denna strävan har ju fört mig framåt. Hela tiden. Det borde jag ju vara glad för. Jag utvecklas hela tiden. Får nya intressen. Nya åsikter. Ser allt från nya horisonter.


Jag har en vän som bott på samma plats hela sitt liv och aldrig längtat bort. Hon har inte behovet.

Jag kan undra hur det skulle kännas att vara sån. Det lockar mig.

Detta är ett PMS-drypande inlägg. Ber om ursäkt. Sicket navelskåderi! Men det är MIN blogg! Sådetså!


 
 
Ozzy

Ozzy

21 april 2007 13:48

Du verkar skriva väldigt bra när du är pms:ig tycker jag. Ibland kommer det ut bättre shit när man är lite låg. *beemar över en nyvattnad persiljebytta*

http://clownozzy.blogspot.com

 
Lilla My

Lilla My

21 april 2007 15:51

Ler igenkännande:).Hur vi än gör så har vi alltid oss själva med oss.Bäst att sluta fred..Kram

http://myslivochhem.blogspot.com

 
Hundbiten

Hundbiten

21 april 2007 16:45

Du är ju en sökare och sökare fungerar så. Personligen får jag mycket av att, som du säger, resa inåt. Man har ju för lite tid bara! Men det senaste året har jag varit sjukskriven för utmattning (välj vad du vill kalla det) och efter en tids vila hittade jag så sakteliga tillbaka till mig själv. Det har resulterat i att min längtan till kloster, söderhavsöar, välgörenhetsjobb och annat minskat. Jag har mer ro i kroppen och upplever de där stunderna av frid allt mer ofta.

Det här lugnet som jag har nu har jag inte haft på många, många, många år. Och det har till och med resulterat i att jag till och med valt att vara hemma på semestern till sommaren! Och det ska bli så SKÖNT! :) Bara vara hemma med familjen och vara nöjd med det. På riktigt!

Det låter mycket på ytan det här, men det är det inte. Inte för mig (och säkert inte för dig heller).

Massa lördagskramar!

http://www.hundbiten.bloggagratis.se

 
IT-mamman

IT-mamman

21 april 2007 18:40

Så Ozzy har varit här! Hej svägerska! Tänk att man kan träffa dig i Kiruna.
Att sluta jaga, ja det är väl drömmen. Satt och svarade på frågorna i utmaningen från dig. (Har klantat till det så den har försvunnit, men jag ska ta tag i det igen.) Kunde inte komma på 2 saker jag ville hinna göra innan jag dör. Först kändes det irriterande - vilken tråkig typ jag är utan drömmar! Men sen kändes det skönt. Då betyder det väl att jag har börjat bli nöjd med hur det är nu? Efter år av jaganden. Eller? Fast jag plitade dit två saker ändå, men de är ute och far nånstans och jag vet inte var.Argh

http://itmamman.wordpress.com

 
Millis

Millis

21 april 2007 19:58

Jag känner så väl igen mig i det du skriver Persilja.

http://millis.bloggagratis.se

 
lyck-annas

lyck-annas

21 april 2007 20:32

Så känns det, att ständigt vara i rörelse. Balansen är att vara nöjd med hur man är och vad man har. Se sina val man har gjort i livet och inte städigt söka nytt...

http://lyck-annas.blogs.se

 
elaina

elaina

21 april 2007 20:32

vilken tur att det ena egentligen inte behöver utesluta det andra.
Det gäller ju "bara" att prioritera OCH planera...
=0)

http://elaina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se