Direktlänk till inlägg 11 mars 2007

Del monte apelsinjuicevin???

Av Persilja - 11 mars 2007 17:42

Osannolik historia! Vad ska man tro!?
Vi har en alkomätare som maken fick i "julklappsmuta" av något företag. Road som jag är av alla tekniska prylar var jag ju tvungen att prova den direkt. Efter ett glas vin på julafton blåste jag; jo, den gav utslag och blinkade rött med en överkorsad bil.
Sen dess har jag provat den några gånger och kollat hur fort alkoholen lämnar kroppen dagen efter. Överraskad och något chockad har jag upptäckt att min alkoholförbränning verkar väldigt långsam. Efter två glas vin kvällen innan ger mätaren grönt ljus för bilkörning först sent på efermiddagen, omkring 15-16-tiden. Hu! Jag trodde att efter blygsamma mängder var det okej att köra på förmiddagen efter. Men jag är glad att jag upptäckt det! Nu vet jag att jag inte kan dricka vin till maten en lördag kväll om jag ska skjutsa barnen till någon aktivitet på söndagsförmiddagen. (Vilket betyder att jag i princip aldrig kan dricka vin-suck!)
(Men tänk om jag kört "rattfull" flera ggr innan jag upptäckt detta-hu-jag blir alldeles matt vid tanken!!!)

Men det osannolika som jag skulle skriva om är detta;

Jag drack ett glas vitt vin igårkväll till middagen. Har testat idag vilken tid det lämnat kroppen och vid klockan 13 gav det grönt ljus. (Långsam förbränning!)
När jag testade ville barnen också prova blåsa, vilket de naturligtvis fick. Två av killarna blåste och det gav grönt ljus förstås. Så stod 6-åringen och hoppade otåligt och sa "min tur, min tur". Hon blåste och mätaren började pipa och blinka rött med överkorsad bil. Vi bara gapade.
Va?
En gång till! Hon provade, sköljde munnen med vatten, tog ett djupt andetag och blåste; SAMMA SAK! Rött, blink blink, piiiipp!!!
Nu provade jag igen, den måste ju ha pajat; nej inget utslag. Alla killar blåste igen. Inget utslag på nån av dem. Så blåste dottern en gång till. Piiip, blink, blink, röd varning!
Men vad nu???
"Vad har DU druckit! skojade vi! Men började analysera situationen. Vi hade nyss fikat, 10-åringens nybakta havrekakor med mjölk, utom dottern som drack juice.
Kunde det vara juicen???
10-åringen drack ett glas juice, sköljde munnen med vatten, och blåste. Och alkomätaren börjar pipa och blinka rött.
Än en gång blåser vi flera stycken för att kolla om den gått sönder men resultatet stod sig varje gång. Endast de som druckit del Montes apelsinjuice fick röd varning på alkomätaren!
Det var inget gammalt paket som stått och jäst, utan ett nyöppnat paket. Visserligen såna med halvårsslång hållbarhet och bäst före datum var långt fram.
Vad har hänt? ÄR juicen full med alkohol och varför???
Eller är det mätaren som skojar med oss???
Vad ska jag göra?
Jag måste nästan kontakta del Monte och påvisa detta.
Eller???

 
 
Liten

Liten

11 mars 2007 19:41

Haha...va sjuukt :)

http://liten.bloggagratis.se

 
elaina

elaina

11 mars 2007 20:40

Määh!
Tycker absolut Du ska kontakta Del Monte så dom får förklara sig...
=0I

http://elaina.bloggagratis.se

 
Lantliv

Lantliv

11 mars 2007 21:00

Kan vara alkomätaren.... Kanske är nåt vajsing, tycker det verkar osanolikt att det ska ta till eftermiddagen att förbränna två glas vin. Har hört att de kan vara väldigt olika och faktiskt rätt opålitliga.

http://lantliv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

11 mars 2007 21:25

Hoppas du har rätt "Lantliv"! Håller med, det verkar ta enormt länge! Men å andra sidan piper den ingenting om jag inte druckit en droppe. Så därför får jag ju för mig att det finns kvar alkohol i utandningen. Mysko! Men varför pep den BARA när dottern blåste idag? Jag tror också att den är lite opålitig. Den kanske reagerar på nåt annat; olika ph-värden eller liknande. Måste nog gå till botten med detta!

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

11 mars 2007 21:26

Fast ändå lite kul... låta barnen dricka nyttig juice till frukost o bli på pickalurven till skolan :)

Kram

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

11 mars 2007 22:28

Jag som alltid har varit rädd att polisens alkoholmätare ska ge utslag om man händelsevis skulle ha dålig andedräkt. Och så var det juicen man skulle vara rädd för!

http://itmamman.wordpress.com

 
Stellan

Stellan

13 mars 2007 09:54

Hej Fyrabarnsmamman!
Jag skriver mycket om sånt här, och tog därför kontakt med företaget Arvid Nordquist, som började sälja Del Montes produkter i februari. De säger att juicen är en produkt som såldes av Arla, som tidigare sålde Del Monte-juicen i Sverige.
Det kan stämma, men jag är lite nyfiken ändå. Var det skruvkork på paketet? I så fall är det den nyare sorten. Det spelar ju i och för sig ingen roll, eftersom juicen inte var gammal. Fast det kan förstås bli svårt att ställa någon till svars: Det ena företaget har slutat sälja juicen och det andra har tagit bort den ur sortimentet. :-/

http://www.salt.se

 
Ingen bild

Persilja

13 mars 2007 10:02

Stellan; det var inte skruvkork utan den gamla sorten som man river av.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards