Alla inlägg under februari 2007

Av Persilja - 16 februari 2007 23:49

Surfade runt på olika trädgårdsbloggar och känner suget efter att odla! Men jag kan inte sätta ett enda frö i år. Hur ska jag fixa det? Vi ska ju flytta precis i maj och kommer att ha alldeles för mycket att stå i utan att behöva våndas över de små plantornas väl och ve. Och tänk om jag drar upp en massa fina plantor och så far de illa i flytten, det skulle kännas så onödigt. I Luleå är det ju inte dags att plantera ut något i maj heller. Man måste vänta på sista nattfrosten.Visserligen kommer jag ju att få ett stort växthus men det är ändå ingen bra idé att börja med fröer i år. Jag kommer att ha fullt upp med att bara komma in i huset och få någorlunda ordning. Och jag vill ägna all energi åt barnen och se till att de kommer in i sina nya klasser. Det riktigt kliar i fingrarna, men jag måste behärska mig till nästa sommar. Jag kan faktiskt köpa en del plantor i år. Det finns ju en toppenfin plantskola bara några km från nya huset. Längtar!!!Bild lånad från denna sida.

Av Persilja - 16 februari 2007 23:17

Woaw, vilket sysug jag fick!Fredagkväll, nästan natt och jag sitter och tänker på lapptäcken. Det säger en del om vilka prioriteringar man har nu för tiden. Haha. Vildare än så blir det inte...

Av Persilja - 16 februari 2007 23:09

Kolla in tekniken för detta. Helt nytt för mig, men ack så vackert! Måste prova!!!

Av Persilja - 16 februari 2007 18:48

Det bidde inte thailändskt men väl gott ändå. Man tager vad man haver och vi hade en halv påse spenat, två burkar tonfisk, rödlök, makaroner och matlagningsyoughurt. Av detta slängde jag ihop en grön pastasås av spenat, chili, salt och peppar och en burk matlagningsyoughurt. Jag hackade två rödlökar och rörde samman med två burkar tonfisk och en burk youghurt och saltade och pepprade. En kall röra alltså. Tillsammans med ett paket fullkornsmakaroner blev detta en skaplig måltid. Alla åt med god aptit, även 10-åringens kompis som ska sova över. För en gångs skull blev inte alla proppmätta utan lagom mätta. Jag lagar ALLTID för mycket mat. Och ändå tar det alltid slut. Men alla blir r mätta. Det är bättre att bli skönt mätt. För figuren iallafall.Tänk såna lyxproblem!Tänk på alla svältande i vår värld!Nu ska sonen som är 8 år gå in på denna dator. Den står faktiskt i hans rum. (Fast den är allas.)

Av Persilja - 16 februari 2007 16:37

Drömmer om detta; äkta thailändsk mat. Åh så gott!!!!Men samtidigt är jag trött och oinspirerad så att ställa mig att laga orkar jag inte ikväll. Det får bli nåt "lätt".Måste släpa mig till köket nu.

Av Persilja - 16 februari 2007 16:30

Ikväll ska vi mumsa på en massa onyttigheter. Jag vet inte vad som hände med mitt nyttighetstänk idag när jag var och handlade. Jag köpte två goda starka (feta) ostar, en stor påse naturgodis, vanlig choklad till de som inte gillar naturgodis, en påse chips, en påse dip och så varsin liten läsk till vart och ett av barnen. Plus vindruvor, äpplen och gott grovt bröd och gravad lax. Fast det är ju inte onyttigt.Jag vet vad det var för "fel". Jag var hungrig!!!Livsfarligt för ekonomin att handla när man är hungrig. Jag som skulle spara till tågbiljetter.

Av Persilja - 16 februari 2007 11:58

Kolla in detta, sött och roligt!

Av Persilja - 16 februari 2007 10:04

Inte tolvlåsstol som jag trodde. Det är klart när man tänker efter; tolv slåar. Enkelt.Detta är en tolvslåstol, dock inte min.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards