Alla inlägg under februari 2007

Av Persilja - 23 februari 2007 09:55

I vår sommarstuga är det väggar av omålat timmer, alla fönsterfoder är allmogebå och alla möbler har blivit målade i samma blå färg (de blandade väl ihop många liter och målade på allt.) Hursomhelst har vi aldrig gjort nåt åt det, bara använt stugan precis som den var när vi köpte den. (Möbler och porslin och allt ingick.) Har många gånger tänkt ljusa upp den, men dragit oss för det eftersom den är rätt mysig som den är. Den är väldigt Carl larssonsk!Nu när vi får lite närmare dit kanske vi målar stockarna vita eller så blir fönsterfoderna vita och så behåller vistockarna bruna. Allt blir så mycket lättare när man bor i samma stad som stugan. Man kan måla och åka hem. (Fast vi kommer att ha mindre tid förstås...)Längtar till sommaren och stuglivet!Här är -18 grader och hård vind! Omöjligt att sticka ut näsan utan att förfrysa den!På bilden ser man en del av vår stuga, platsen för morgonsol, samt ett par väldigt smutsiga fönsterrutor!

Av Persilja - 22 februari 2007 22:39

Vit tapet- syns "mönstret"?Fegare än gårdagens.Men jag funderar på att beställa en sån rödblommig rulle och tapetsera en garderobsdörr eller insidan av en vit ikeahylla eller...

Av Persilja - 22 februari 2007 21:40

Många inredningsmagasin har man köpt genom åren. HU! Skulle jag börja räkna ut vad jag lagt ut på dem skulle jag snabbt inse att jag kunnat köpa en helt ny inredning istället för pengarna. Men för mig är det en ren njutning när jag håller en ny tidning i händerna. Hursomhelst har jag genom åren rivit ur de mest inspirerande hemmen ur alla tidningar och slängt resten. När tidningshögarna blivit för stora...Så nu har jag 6-7 st pärmar där jag samlat inspirationen. Dessa pärmar kommer till stor nytta såna gånger då man ska göra om. Vi har idag gjort en handlingsplan för vår flytt. När vi får nycklarna har vi bara två-tre veckor på oss innan flyttlasset går. Vi har insett att det är jättetrist att flytta in med alla gulnade pärlspontstak och skabbiga tapeter och försöka renovera efteråt. Vi kommer att ha fullt med arbete ändå. Så vi har lejt en målare som ska åka dit och tapetsera och måla alla tak vita. Så att det är grundfräscht.Så jag har bläddrat runt i mina pärmar för att se vad det är jag gillat genom alla år. Döm om min förvåning då inte ett enda hem har färgglada väggar. ALLA har vita/ljusa väggar. Någon enstaka fondtapet på nån enstaka vägg.Hemmen har många gånger varit färgstarka men då har man använt textil för det mesta. Många vita pastelliga hem har jag rivit ur genom åren också, men den stilen har jag svårt att hålla. Min stil är mer bohemisk, konstnärlig, färgglad. Och det överröstar alltid romantiken efter ett tag. Men jag har absolut en del lantliga, romantiska ytor i mitt hem också. Så jag har efter att konsulterat mina pärmar bestämt mig för att köra fegstilen, vita , gräddfärgade väggar endast. Möjligen ska dottern få "Kaspar och Saga" i rosa på en vägg. Bara för att jag alltid älskat den!Och i hallen kanske jag krämar på med något i rött...Det positiva med att välja vitt är att det blir lättare att skifta rum efter ett tag. Vi vet inte riktigt vem som ska ha vilket rum.Så när vi bott in oss får pojkarna välja en fondtapet som de gillar-i sina rsspektive rum. OM de skulle vilja. En annan positiv aspekt är att de enklaste vita tapeterna i papper hör till de allra billigaste på marknaden. Jag vill bara ha matt papperstapet. (utan nån glanseffekt som är så poppis idag). Så nu ska jag beställa en hel hoper med vita tapeter. Kanske varierar jag uttrycket lite, någon blomma i ett rum, någon rand i det andra, en medaljong i det tredje. Men det är alltså vitt på gräddvit så går man två steg bort ser det vitt ut-nära ser man mönstret. Ska föröska fota om det går...Känns skönt att ha tagit ett beslut. Och hallå! Det går ju att ändra sen om man nu vill. Många väggar i huset är av gammal pärlspont som vi målar med linoljefärg. Det blir nog fint med allt det vita. En perfekt bas!Plocka in en ros och stämningen blir direkt romantisk!Plocka in färgglada tyger och uttrycket blir ett annat!

Av Persilja - 21 februari 2007 19:03

Hittade denna när jag surfade runt efter tapeter!!! Hela mitt jag skriker ÄÄÄLSKAR!!! Som fondvägg i dotterns rum! Resten av väggarna vita och så vita möbler och rödvit matta och glada färger på kuddar. Vore det inte lite läckert!!!

Av Persilja - 21 februari 2007 18:17

Grönt, bollfrans och batik; tre favoriter sammanstrålade i ett. Klart jag slog till på loppisen! 70-talsnostalgi eller hur? Kanske gränsfall till 60-tal?

Av Persilja - 21 februari 2007 13:34

Kolla in så vacker gammal miljö. Både skåp och tapet är underbara!Det är en kompis som diggar gammalt, liksom jag, som fotade bilden åt mig. Den kommer från ett äldre hus här i norr som var till salu. Vilken skatt att såna tapeter finns kvar. Coolt!Jag funderar på vitt överallt - så feg jag är. Men jag vill bo in mig först. Sen kan jag mönstra på! Och jag har så mycket mönstrade tyger och färger och grejer så det räcker med det. I övre hallen däremot som man inte kan möblera utan bara passerar där funderar jag på att ta nåt riktigt mönstrat och färgstarkt. Antingen nån gammal tapet som finns i nytryck eller så något från Tricia Guilds underbara mönsterskatt.

Av Persilja - 20 februari 2007 22:50

Man vet aldrig hur det ser ut en annan dag, eller ens var det är, i vilket rum... Nu orkar vi kanske inte flytta runt mer innan den stora flytten från denna fina lägenhet till vårt nya hus. Vår familjs slutstation hoppas jag! Måste börja fundera på väggar och färger. Lutar mot bara vitt åtminstone till att börja med. Eftersom vi måste bo in oss innan vi vet vem som ska ha vilket rum. Och att vi bott in oss är ingen garanti för att det blir bestämda rum. Jag älskar att göra om eftersom behoven ändras och barnen är alltid pigg på nya idéer.

Av Persilja - 20 februari 2007 20:59

Det som nu är min läshörna var förut min syhörna. Det görs om ofta i detta hemmet. 197 kvm som aldrig ser samma ut från dag till dag. Rörigt, stökigt, men vi trivs!Nu ska jag se deckaren Eva Höök från LULEÅ! Måste ju njuta av min kommande hemort (och tidigare).

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards