Alla inlägg under februari 2007

Av Persilja - 25 februari 2007 11:21

Min bror har varit här sen i lördags med sina två tonårsflickor. De har idag åkt vidare upp till Björkliden/Riksgränsen. Där åker de slalom och snowboard i tre dagar för att återkomma hit på torsdag. Det är alltid så skönt att få träffa mina syskon. Jag saknar dem hela tiden egentligen men vi bor så många mil från varandra att det blir kanske två-tre gånger per år som vi ses. När man har fyra barn åker man inte iväg och våldgästar folk hursomhelst hela tiden. Det känns alltid som smärre invasioner när vi kommer så man får begränsa besöken lite... Jag vet att det bara är jag själv som tänker så - mottagarna av besöken tycker bara att det är skoj, men känslan av att ställa till med besvär sitter så rotad i mig att det inte går att bortse från. Att ordna sex sängplatser är faktiskt inte alltid en baggis! Och MAT!Tänk att bo i samma stad som sina syskon! Det gjorde jag och min bror ett par år. Det var så härligt och lätt att umgås då! Barnen var små och allt var så oprententiöst. Sen flyttade vi med våra familjer till olika städer, jag norrut, han söderut. Visserligen fick man en annan typ av umgänge; man bor hos varann och semestrar ihop osv. Men om jag fått välja hade jag tagit vardagslivet ihop istället. Min syster som nyss fått barn bor också långt bort. Nåja, snart bor vi i samma stad som mina föräldrar och mina svärföräldrar. Det ska bli skönt att ha släkt på nära håll!Obeskrivlig lyx helt enkelt!Synd att de (as)tunga småbarnsåren är över. Tänk när jag hade en nyfödd, en ettochetthalvtåring, en treåring och en femåring!!! DÅ var jag ensam hela dagarna. Kom mig ibland inte utanför dörren. SÅ tungt jag hade det då! Klarar man det klarar man allt!Och jag klarade det. BRA dessutom!Min brorsdotter som är 13 år klippte mig. Det blev jättefint. Hon skulle bara toppa mitt långa hår några cm men när hon var klar hade säkert 15 cm rykt!!!Men det blev fint! Jag har varit så feg och haft mitt långa hår så länge. Nu blev jag jättenöjd. Känns skönt med axellångt!

Av Persilja - 24 februari 2007 09:24

Tänk att jag ska ha ett växthus! Jag får inte in det i min skalle. Det är något jag längtat efter ända sen jag blev vuxen och upptäckte intresset för växter. Jag tror nu inte att jag omgående kommer att fylla glashuset med en massa odlingar som tar musten ur mig (och som kanske dödar mitt intresse). Nej, jag kommer att inse min begränsning. Mitt liv är inte lättrott, utan tämligen tungrott. Många sysslor som ska uträttas under dygnets vakna timmar. Så första sommaren kommer jag förmodligen att ställa in några vackra pelagoner, kanske någon tomatplanta och så sår jag nog chilifröna jag köpte på kanarieöarna...Jag kommer också att sätta in ett litet bord och några stolar. En skön korgstol med en mjuk dyna... Jag har inte varit in i det ännu så jag har ingen aning om hur det ser ut inuti! Rutorna var isiga och dörren översnöad på husvisningen så jag har bara gått runt på utsidan. Det blir som att öppna ett stort paket! Vilken spänning att glänta på dörren! Jag måste också ha en kandelaber där, eller en ljuskrona. Tänk så magiskt vackert att sitta därinne en kväll med tända ljus...Undrar om det är hyllor därinne? Eller golv? Eller såbäddar? Guuud, så spännnade! Bild lånad från någon bloggare-förlåt glömt vem! Superfin bild och underbart växthus - vem du nu är som äger bilden!

Av Persilja - 24 februari 2007 09:07

Sommaren hägrar. Vi har extrema temperaturer just nu och alla element brassar men ändå är det iskallt. Huset vi bor i är ett trähus från början av seklet. Det är stora fönster med endast två glas. I går ropade ene sonen "mamma! kom och titta! fort!". Jag kom fort och vid ena rutan nedtill låg flera cm snö - på insidan av rutan. Nog har jag känt att det dragit kallt, och igår blåste det hårt samtidigt som det var -22 grader. Köldfaktorn måste ha legat under -30 grader. Det var inte snö som blåste in, nej det var kall luft och fukt som bildade egen snö på insidan av rutan. Huga. Då längtar man till sommaren. Till knoppande pioner och t o m efter de eländiga myrorna som bor på ön. Vi har myrstackar på fyra ställen på vår tomt. Men jag brukar säga att de var där först så vad har vi för rätt att förstöra deras stackar. Så länge de inte förstör något. De bara kryper runt överallt. På pionknopparna hittar de något gott, för där samlas de alltid. Men de gör ingen skada på pionen. Den slår ut och man ser inga tecken på att det ätits från den. Jag tror att myrorna äter eventuella löss eller liknande. De räddar mina pionknoppar! Heja myran!

Av Persilja - 23 februari 2007 19:07

Nu kan jag knappt bärga mig tills det är maj månad och vi får sätta igång...Äntligen kan man vara lite glad åt att tiden går fort.Nu ska jag och de äldra pojkarna se en deckare på DVD. De två mindre ska se en annan DVD på denna dator. SÅ jag måste faktiskt slita mig nu!Bild lånad från Katrines.com!

Av Persilja - 23 februari 2007 13:30

Nu känns alla tapetval plötsligt klockrena. Nu ska jag beställa innan jag ångrar mig!!!I matplatsdelen där en vägg är målad med ljusblå pärlspont redan, det behåller vi, tänkte jag sätta samma molntapet fast ljusblå, på två återstående väggar. Det blir läckert...Hurra, vad skönt att vara nöjd!Gillar stilen hemma hos Yvestown! Kolla in! Visst är jag inspirerad av henne? Jag tror det!

Av Persilja - 23 februari 2007 13:26

Dotterns rum. Här är jag inte helt på det klara ännu. Lite feg är jag nog. Kanske borde jag vara modig! Det är stjärntapeten som jag är tveksam till...Men kombinationen vita upphöjda prickar, gröna små prickar (urfin grön) och rosa med stora maffiga stjärnor på en vägg. Kan bli coolt!

Av Persilja - 23 februari 2007 13:17

Överallt nästan ska det vara vitt, men med små olika upphöjningar. Hittade i Borosans sortiment "effekt", upphöjda ränder, upphöjda prickar, upphöjda snöstjärnor. jättefina. Ser bara vita ut men när solen lyser ser man små upphöjningar. Vackert! I vardagsrummet hittade jag en ny tapet med väldigt gammal känsla som jag föll för. Den blir på en fondvägg med resten av väggarna "upphöjda prickar". "Royal". Vacker

Av Persilja - 23 februari 2007 13:11

Snacka om beslutsvånda! Mitt beslut att köra enfärgat kändes bra men inte klockrent. Ville hitta "det" när jag ändå får det stora nöjet att tapetsera om och välja tapet. Det är ju inte varje dag-trist att vara alltför försiktigt. Så jag har valt helt nytt. Var på tapetaffären i morse och hade flyt. Det ena ledde till det andra och varje rum känns nästan färdigt nu. Endast dotterns rum är lite oklart-nästan klart dock.Kolla in vad jag hittade!!!Nästan samma känlsla som den röda jag hittade häromdagen, men lite mildare, lite mer lättplacerad. Denna ska sitta i genomgångshallen på övervåningen plus bakom hatthyllan i hallen nere. Klockren! Jag älskar grönt! (Och jag älskar Axéns molnmönster som nu kommit i ropet igen.)

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards