Alla inlägg under januari 2007

Av Persilja - 21 januari 2007 10:39

Har äntligen landat i det att vi köpt en hel gård! Tänk om några månader bor jag med hönshus, vedbod, härbre, stort växthus och garage med kontor och så ett hus byggt 1800. Svindlande! Det börjar gå IN. Jag börjar smått fatta att det är sant! Hur gick det till egentligen? På nyårsafton fanns inte detta på kartan för oss. Det var flytt tillbaka till lilla radhuset och funderingar kring hur vi skulle kunna klämma in en familj på sex personer där. Med en mamma med djupt intresse för gamla möbler. Jag såg framför mig hur jag skulle få sprida ut mina möbler till likasannasde vänner (som jag vet tacksamt skulle ta emot dem). Nu får jag behålla min gamla skänk från 1800 och mitt allmogeskåp från 1900 och min gamla köksoffa från mitten av 1800-talet osv...Men när jag nu fått mina drömmars mål uppfyllda då känns plötsligt alla val man står inför så allvarliga...Vi har flyttat runt väldigt ofta senaste 8 åren och haft olika roliga boenden. Men vi har hela tiden vetat att det är tillfälligt-att vi ska vidare. Så all inredning har blivit så oprententiös. Det har varit så lätt att smacka upp en tapet som man älskar utan att behöva tänka om man gillar den nästa år.Det har varit en stor fördel med detta också, jag har verkligen provat många olika stilar och kunnat se vad som håller och vad som inte håller för oss. Nu blir det ju LANTLIV för oss. På riktigt. Det här är lantligt för mig:Tvätt på tork, fladdrandes i vinden.Skottkärra full med ogräs.Pälspont.Pelargoner.Pioner.Lupiner.
Lerkrukor.Gummistövlar.Hästar som betar.Höns.Får. Stenmur.Gärdsgård.Spetsgardin.Vita möbler.Gröna möbler.Spånkorgar.Järnspis.Skafferi.

Av Persilja - 20 januari 2007 13:25

Idag fyller min mamma 70 år. Hon får en vit orkidé blommograferad idag och imorgon får hon den "stora" presenten (när min man åker ner för husbesiktningen). Det är presentkort på flera hockeymatcher. Hon älskar nämligen hockey. ÄR en stor Lulehockeysupporter. Cool morsa va? Hon och min pappa ska med till Kanarieöarna på onsdag förresten. Jag håller på att packa lite inför solresan. Förr, innan barnen sa vi alltid att nån charterresa tänker vi aldrig fara på. Det är bara för svenssons. Nä, minsann vi bokade allt själva, sökte udda resmål och hotellen sökte vi rätt på själva och flygstolar bokade vi själva och så vidare. Men för två år sen provade vi vår första charter och plötsligt fattade vi ju VARFÖR folk åker chartrat till olika resmål. Vilken bekvämlighet. Man sätter sig bara på bussen och blir skjutsad till hotellet. Man behöver inte söka rätt på taxi och tjorva. Sen finns det olika aktiviteter om man känner för det. Handdukar att hyra, solstolar att hyra osv osv. Man behöver inte tänka. Bara sola och bada och äta. Och VAD man kopplar av!!! Det är verkligen semester! Våra tidigare resor har varit roliga och spännande och upplevelserika, men man har inte kopplat av på samma sätt. Fast efter några charterresor kanske man längtar efter mer äventyrliga resor igen.I Kiruna är det smällkallt idag. Så att åka bort nu känns perfekt. Lapa sol. Det behövs, vi har inte sett det gula klotet på många veckor! Inte sen i början av december!

Av Persilja - 20 januari 2007 09:59

Det har tydligen varit någon undersökning om vad stockholmarna retar sig på. Resultatet var bl a "folk som stannar precis när de kommit upp från rulltrappan" och "folk som pratar privatliv i sina mobiler" och så den för mig obegripliga "folk som låtsas att Stockholm är en storstad". Den fattar jag inte. Varför retar man sig på sånt?Nu ska jag lista saker som en norrbottning kan reta sig på:1. Att mer än 50% av Sveriges yta buntas ihop i det gemensamma namnet "Norrland". "Och i norrland blir det -2 till -20 minusgrader..." Jag har lika lite gemensamt med en sundsvallsbo som med en stockholmsbo. Ändå buntas jag ihop med sundsvallsbon. "Norrlänningar" är vi. Kunskapen om "Norrland" är skrämmande dålig. De flesta vet inte någonting. Det finns barn idag (i södra sverige) som tror att folk bor i kåtor eller igloos här. Vi ser på samma tv, ser samma biofilmer, dricker latte för 25 spänn, laddar ner musik till våra mp3spelare och bloggar och ser på webtv precis lika mycket och lite som alla andra. Det är ganska iriterande när nyhetsläsaren i aktuellt säger "nå ska vi få se någon sol i sommar" när norrbottenskusten haft sol i fyra veckor i streck. Det vore ju annat om det var ett lokalt nyhetsprogram men det riktar sig ju faktiskt till hela Sverige. Men det glömmer de hela tiden. Det är så jäkla stockholmsfixerat! Sånt irriterar!2. Att så fort ett företag blir framgångsrikt måste det baseras i Stockholm eller ha huvudkontor där. som en naturlag. Varför då egentligen? 3. Att våra tågvagnar är från 60-70-talet.Vi åker längre tågsträckor än några andra men ändå har vi de mest slitna överblivna ärvda vagnar som inte längre dög i södra sverige. Grr! Ja, det var några av många irritationsmoment för en "norrlänning". Det retar mig nog mest att bli kallad norrlänning. Det är som att kalla en gävlebo för skåning-ungefär lika geografiskt okunnigt...Stockholm är Sveriges huvudstad. Även för mig. Jag gillar Stockholm. Iallfall vissa saker. Det är en stad med massor av historia vilket är spännande. En vacker stad. Men jag vet lika lite om människorna där som de vet om människorna här. Jag känner många i Stockholm men ingen är den andra lik och det skulle inte falla mig in i att bunta ihop dem och generalisera deras egenskaper till "stockholmska". Men vi norrlänningar generaliseras det om jämt. Som om vi var en egen art med bestämda egenskaper. Fast detta kanske drabbar skåningar och smålänningar och östgötar och västgötar och gotlänningar också. Men jag hör inget i MEDIA om "sörlänningar" i betydelsen att en hel landsända buntas ihop.

Av Persilja - 20 januari 2007 08:26

Tv kväll igår. Först Blue murder (tv3)fort över till Brandvägg (kanal 1) och så reprisen av Life on Mars. (DEN var bra!) Riktigt bra! Kul! Den kommer jag att följa.
Somnade vid ettiden. Barnen också så alla sover nu och jag får en lugn stund med tidningen. Sitter nu och väntar in morgonkaffet.
Jag älskar film. Ser mycket film. Gillar mest svenskt och brittiskt men framför allt danskt. Åååå vad mycket bra danska filmer det finns! "Älskar dig för evigt" är ett tips! Med Paprika Steen och Mads Mikkelsen bl.a
Men så har jag några svenska filmer som jag återkommer till med jämna mellanrum. Må bra filmer. Som gör mig glad. Jag kan snart varje replik och ändå håller de att se om och om igen. Den ena är "Tillsammans" om människorna i och omkring ett kollektivboende på 70-talet. Suverän! Skitkul! Och full av 70-talsnostalgi!
Den andra är "Tomten är far till alla barnen". Klart lika viktig på julen för mig som Karl-Bertil Johsson. Katarina Ewerlöf i sin bästa roll! Hysteriskt rolig och mycket julstämning á la Bergmans Fanny och Alexander. Fast lättare och roligare.
Nu är kaffet klart.

Av Persilja - 19 januari 2007 13:53

Vilken härlig fredag! Lyckokänslan som bara ökar. Och bra på TV. "Brandvägg" svensk thriller med Wallander i spetsen. Härligt! Då får jag med mig ädste sonen i tv-soffan-extramysigt! Son nr 2 har överanttande kompis och de har redan agendan klar-där ingår inte tv-tittande med mamma-son nr 3 och dottern som bara har ett och ett halvt års ålderskillnad roar sig alltid med varann på helgaftnarna. De leker och ritar och njuter av att få vara uppe länge. Så det blir en skön slappaframförtv:n kväll. Det var länge sen känns det som. MYSIGT!Maken skulle egentligen åkt med tåget ikväll för att besikta huset imorgon, men han åker först på söndag kväll. Han deltar dock inte i tv-myset. Han diggar inte tv. Han sitter och glor på liknande apparat och surfar in på nyhetslänkar och basketlänkar. NBA-basket är hans största intresse. Så luleflytten resulterar ju i ett lyft vad det gäller basketintresset; PLANNJA basket finns ju där. Sveriges bästa basketlag! Haha! TACK förresten för alla underbara kommentarer! Jätteroligt!Ni är så gulliga!

Av Persilja - 19 januari 2007 07:19

Tänk att det blev vårt! Känner ett lugn nu. Även om det är NU all stress börjar. Men det är ju positiv stress.Om fyra dagar åker vi till kanarieöarna. Har inte ägnat en tanke åt det. Före det måste vi till Luleå och besikta och skriva kontrakt. Drygt 70 mil tur och retur. Och så ska jag städa hela lägenheten ordentligt så det blir roligt att vara borta och så plocka fram sjuttiljoner sommarkläder från vinden och packa dem. 97% av det arbetet blir mitt. Kanske mannen går ut med en soppåse...Efter hemkomsten från öarna ska jag ordna ett studiebesök för tvåorna nere i LKAB:S besöksgruva. OCh skid och skridskosäsongen börjar i skolan, så all utrustning måste gås igenom. OCh så måste jag börja rensa och lätta på bohaget och sen packa ihop. Men före det måste jag ner till Luleå och tömma radhuset som ska säljas. Det är FULLT av gamla överblivna möbler och skrot. Där måste rensas. Och så ska jag fylla ett släp med snyggare möbler här hemifrån och så stajla radhuset. När det går ut till försäljning kan jag pusta ut. Sen börjar den stora flytten!Så det blir verkligen ingen vilotid framöver. Utöver detta ska ju dessutom vanliga sysslor utföras och de fyra barnen ska "utfodras" och skjutsas till träningar osv.NEJ! Jag gnäller inte!!! Jag har bara ramlat ner från mina rosa moln. Men jag är jättelycklig här på marken också. Jag tror helt och fullt att jag hittat hem. Önskar hett att mina barn också ska trivas på nya stället och få nya fina kompisar.Jag fick mens efter 53 dagar. 30 dagar för sent...All spänning släppte.Puh!Jag har sovit i natt! Det har jag inte gjort på flera nätter. Skööööönt!Nu ska barnen till skolan!

Av Persilja - 18 januari 2007 17:30

Denna bild fick jag nyss av min syrra! DET ÄR KLART!!! Huset är VÅRT!!!!!!! Jippi!!!!Har inte hunnit smälta det ännu! Men vi har köpt tårta!

Av Persilja - 18 januari 2007 13:42

Klockan är 13.43 pip! och inget samtal från mäklaren ännu. Nu tolkar jag in negativa saker i det. Säkert någon som ska kolla med banken först och så kommer det ett bud snart. Attans! Eller ytterligare ett uppskov. En ny spekulant måste fundera ett dygn till...eller nåt annat jäkelskap!Aaarrrrggggh! Vad det är TRÅÅÅÅKigt att vänta!!!!!!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards